Grupni Koučing

Čovek ne može da se posmatra izolovano od odnosa u kojima učestvuje.

Mreža odnosa je infrastruktura naših života i mi smo uvek uronjeni u njih preko škole, društva, prijatelja, organizacija, kao članovi različitih grupa: od porodice – kao primarne grupe, raznih zajednica do poslovnog okruženja.

Grupni Koučing predstavlja mikrokosmičku sliku spoljnog svijeta inudi nam mogućnost da istražimo različite teme.

Za razliku od individualnog rada, članovi grupe se susreću s reakcijama,mišljenjima i pogledima drugih članova, baš kao i u svakodnevnom životu.

Strah i fantazija da su naši problemi jedinstveni, nerešivi ili da se moraju trpeti u samoći,rešavaju se u grupnom susretu uz veliko olakšanje,uvidom da i drugi znaju i mogu prepoznati naše probleme i da ih razumeju.

Duboke i trajne promene se mogu dogoditi bilo kada u našem životu, samo, ako se svesno posvetimo promeni i odvojimo vreme za razmišljanje o svojim životima.

Grupni Koučing, kao i svaki drugi oblik rada na sebi, zahteva kontinuiranost na nedeljnoj ili dvonedeljnoj osnovi. 

Lični odnosi, sukobi i problemi, istražuju se u atmosferi poverenja i diskrecije,a funkcija grupnog rada je korisnija, ukoliko se članovi susreću samo u grupi.

Svako koristi grupu na svoj način i prema svom tempu.

Ipak, uprkos razlikama, grupa pruža ohrabrenje i oslonac svima koji joj se pridruže.

Članovi grupe vremenom postaju sposobniji da povežu svoje svesne i nesvesne procese mišljenja, osećanja i delovanja, što je put ka kvalitetnijem životu.

Osnovna grupna pravila

  • Pravilo diskrecije – Članovi grupe se obavezuju na čuvanje tuđe privatnosti.

Princip koji dozvoljava potpunu iskrenost i bezuslovnu slobodu u izražavanju i doživljavanju, kao i obećanje, da se događaji tokom susreta, neće prepričavati van grupe.

  • Preporuka redovnog dolaženja na grupni koučing– Kreativni proces je korisniji i daleko moćniji kada je u kontinuitetu. Grupna kohezija i razvoj povjerenja, razvijaju se mnogo brže, kada su svi članovi prisutni. Na grupi se iznose lični sadržaji, o kojima je ponekad teško pričati i zato je bitno, da se svaki član grupe oseća sigurnim i zaštićenim. S druge strane, osobi koja često izostaje, će biti teško da prati proces u grupi, pa će se osećati izolovanom.
  • Preporuka da se ne kasni
  • Preporuka dobronamernosti prema sebi – svaki član grupe treba da prati svoje unutrašnje procese i da se ponaša u skladu s njima.
  • Preporuka dobronamernosti prema drugima – neprestalna svesnost svakog člana grupe, sa ciljem da se drugi članovi ne povrede.

GRUPNI KOUCING se odrzava isključivo vikendom, na tačno određenoj lokaciji.

       Plaća se na mesečnom nivou. Za dodatne informacije, teme koje vas interesuju i sve ostalo, pišite mi na mail:

                                      jelena.pitanja@gmail.com