KAKO DA PROMENIM SVOJ ŽIVOT

0

 

Kao i svi ljudi, tako sam i ja, u životu, imala raznorazna ružna iskustva.  Tada sam bila nestabilna i tužna. Ponekad ljuta. Bez samopouzdanja. Nerado se sećam svega. Shvatila sam da, kada pričam ili mislim o tim iskustvima, imam osećaj kao da se ona sada, opet, ponovo događaju i kao da ih opet proživljavam. I opet me na isti način uznemire i povrede. Razmišljala sam, kako da promenim svoj život?

Ja sam, zbog mojih teških trenutaka takođe jurila po pomoć i savete.     Želela sam da mi neko pomogne, da mi bude lakše, da mi neko objasni zašto mi se to ružno desilo i kako da to rešim?! Nisam imala sreće. Niko mi nije pomogao.  Neuropsihijatri, psiholozi, gurui, motivatori, raznorazni pametnjakovići, niko ništa, samo uzalud potrošeno vreme (i novac). Hladan odnos bez saosećanja. Imala sam očekivanja, a sada znam da nije trrebalo da ih imam.

Sva ta jurnjava, prepuna patnje je trajala  predugo. Shvatila sam, da samo ja, sama sebi, mogu da pomognem.Kako da promenim svoj život? Počela sam da posećujem seminare, edukacije, da čitam sve što mi je došlo u ruke, da meditiram, da osluškujem sebe. Nema seminara gde ja nisam bila. Upoznala sam mnogo novih ljudi, čula njihove priče i probleme i naučila, primenila na sebi. Sve se ISPLATILO ! To je taj lični rad.

Sada sam ja, ono što jesam. Radila sam na sebi, ulagala vreme i novac, slušala i učila iz sličnih iskustva drugih ljudi i sada mi pomoć više ne treba.

             Preuzela sam odgovornost za sebe. Naučila sam da sama idem kroz život, na, za mene, najbolji mogući način. Zahvaljujući tome, život mi je sada radost i zadovoljstvo.

            Aristotel je rekao: “Oni koji znaju – rade, oni koji razumeju – uče druge”.  Ja znam a i razumem. Odlučila sam, da pomognem ljudima koji imaju neki problem. Bitno je da shvate zašto ih nešto boli, odakle im bol dolazi i da im pomognem da ga se lakše reše.

Poslednjih meseci pratim i čitam kako mnogi nesrećni ljudi, pišu, prepisuju pametne misli, dive se raznim učiteljima/guruima i citiraju ih, identifikuju se sa njima, prihvataju tehnike koje im oni preporučuju, a očigledno im ne rade. Zanimljivo, niko od njih, ne svedoči svojim životom da mu je bolje. Očigledno je da su ”zapeli” u svom životu, ali ne otkrivaju pravi način da ga reše, jer to očekivanje imaju od svog Učitelja. Tada svoj život poklanjaju ljudima koji ne mogu da reše njihov problem. Tada se sve pogoršava. Tada je sve teže (a može da bude teže).

                  Kako da promenim svoj život? Kako da prevaziđem loš ljubavni odnos i loš brak? Kako i šta da uradim, a da mi posao bude zadovoljstvo a ne opterećenje? Kako da ”uredim” svoj život, a istovremeno ostanem autentičan i svoj?

To nam niko ne objasni do kraja. Svi pričaju uopšteno. Svi daju alate, koji ne poprave pokvareno. Ja lično sam imala takvo iskustvo. Školovani ljudi, neškolovani, sa ogromnom praksom a i bez nje. Pričaju, sugerišu, propituju. Ja im poverujem, jer imam očekivanja.

Skloni smo da poverujemo, jer smo tužni i u problemu, a onda, posle nekog vremena shvatimo (neko nikada ni ne shvati), da je sve laž, jer ni oni nisu svoj život znali da organizuju kako treba. 

Najlepše u celom tom mom dugogodišnjem putovanju i učenju je to, što sam shvatila, da sada mogu i drugima da pomognem. Da im olakšam, pojednostavim i ukažem na ono, što meni niko, na mom teškom putu, nije znao ili nije umeo da pokaže.

            Kako da promenite svoj život? Ja sam odlučila, da Vam objasnim neke stvari, na jednostavaniji, lako razumljiv i brži način, bez manipulacije i lažnih obećanja. Treba SAMO da se pokrenete. Potrebno je samo da HOCETE. Ja znam da je to moguće, jer sam i sama kroz to prošla, a i ljudi, sa kojima radim – postižu fantastične rezultate. Sve je veoma jednostavno. Posebno se trudim da, kada radim sa ljudima koučinge, brzo protrčim kroz njihova ružna iskustva, da definišemo emociju a onda, te loše uspomene, više nikada ne spominjemo. Bitno je da promenite svoj život ako niste srećni.

Da li želite da promenite svoj život? Da li želite da se menjate?                                         Da li ste otvoreni za to, da se menjate?                                                                     Da li vam je jasno, da, ako želite promenu u svom životu, prvo Vi morate da se menjate?

Ja želim i volim promenu. Promenila sam svoj život i sada sam ponosna na sebe.                Mogu da vam pomognem da i vi promenite svoj život i da postanete ponosni na svoj život.  Javite se da menjamo perspektivu. To je najmanje što možete da uradite za sebe.

Budite različiti. Budite autentični.Budite svoji i slobodni.                                            Na pravom ste mestu. Lepo je kada smo zajedno.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim ostavite svoj komentar!
Molim Vas unesite svoje ime ovde