O meni

Ja sam sertifikovani Lajf kouč ( O.L.I. – metod, Psihodinamska Psihoterapija),

sa preko 17 godina iskustva u radu s pojedincima i grupama.

Radim individualnu i ponekad grupnu terapiju.

Održavam savetovanja i radionice ličnog i grupnog razvoja.

Moj rad sa klijentima je počeo pre 17 godina,

kada sam počela da radim sa klijentima preko telefona (ukupno 62000 sati razgovora), sa ljudima, koji su se tada nalazili u problematičnim životnim situacijama.

U toku tog višegodišnjeg rada, osetila sam potrebu da se edukujem i krenula sam da posećujem edukacije i seminare, koji su mi pomogli da ja, prvo sebi pomognem u kriznim situacijama, a onda, isto tako, na što bolji način, pomognem ljudima, koji su opravdano imali poverenje u mene.

Terapija, u svim svojim modalitetima, je razgovor dva čoveka, dve porodice, dva sveta. Ključ dobre terapije jeste odnos klijent-terapeut, razumevanje, prihvatanje, kao i poštovanje, pre svega osnovnih prava da postojiš, da si važan i da si vredan ljubavi, da si OK. To je osnova na kojoj gradimo odnos i plodno tle za lični razvoj i rast. Važno je i da znamo da smo kao bića OK, ali da naše ponašanje ponekad i nije, ali, da mi možemo i da ga korigujemo. Klijent i ja sklapamo međusobni ugovor, gde zajedno radimo na putu do željenog cilja. Verujem u promenu, jer samo je ona konstantna. Radujem se zajedničkom rastu!

Ljudi se u radu samnom osećaju sugurno i udobno, doživljavaju me kao empatičnu i osobu od poverenja.Ja ne osuđujem ljude i bitno mi je šta je najbolje za njih. Terapija nekada probudi teške i neprijatne emocije, ali poverenje tada ima ključnu ulogu. Nikada ne dajem obećanja niti garancije, kao ni nerealističke predikcije. Niko ne može da garantuje boljitak. Terapija nekada ne radi i to je OK.

Verujem da je svaki problem rešiv, ako želiš da ga rešiš. Svako ima kapacitet da slobodno misli, oseća i radi. U vremenima ličnih kriza, možeš da pomisliš, da ti neki od ovih kapaciteta nedostaje. U svojoj terapijskoj praksi, ja ti pomažem da povećaš razumevanje svojih problema i da postaneš svesniji svojih emocija i potreba, kako bi uspostavio red u haosu u kome si se našao.

Najčešća pitanja su životne krize, porodični problemi, nezadovoljstvo sobom i svojim odnosima s drugim ljudima, poteškoće u partnerskim odnosima, strahovi, problemi u donošenju odluka i dovršavanju započetih poslova.

Važno je da znaš, da ne moraš sve sam.  Spoznaja da nisi  sam u svom jedinstvenom problemu, donosi olakšanje. Uz moju podršku, strpljenje i predanost, dobijaš mogućnost da se identifikuješ i preispitaš svoje obrasce razmišljanja, osjećanja i ponašanja koja te zadržavaju u situacijama u  kojima nisi zadovoljan,  da bi  pronašao  snagu i samopouzdanje za svoj put do promene, za kojim duboko čezneš.

Temelj mog rada i pristupa je takav, da si ti, aktivni učesnik u procesu rešavanja neke situacije, ravnopravni učesnik koji takođe snosi deo odgovornosti.

Svakom od vas pristupam na individualni način, sagledavam vas kao celinu, jer svako od vas je individua, osoba sa svojim specifičnim problemima i potrebama.

Udata sam, majka dva deteta. Osim što puno radim i učim, brinem o svom telu, vežbam, zdravo se hranim, volim knjige i putovanja. Aktivna sam na društvenim mrežama, gde ličnim primerom pokazujem kako izgleda zdrav i srećan život, koji je oslobođen svih nepotrebnih uverenja.

 

 

Otvorena sam za sva vasa pitanja  na  mailjelena.pitanja@gmail.com