KREĆEMO

0

Juče mi je došla klijentkinja po preporuci. Kaže, čula je mnogo lepih stvari o meni, pa eto, ona bi da promeni svoj život i da joj “krene“. Prvo sam je zamolila, da mi ispriča nešto o sebi, ono što misli da je bitno u vezi nje i njenog života. Pustila sam je da priča. Slušala sam je strpljivo pola sata. Pričala je o deci i mužu, bratu i snaji i njihovoj deci, onda je počela da priča o prijateljicama i njihovim životima, a u jednom trenutku je i komšinica došla na red ….

Cela njena priča se vrtela oko drugih ljudi i njihovih života. Sve vreme sam pokušavala da u njenoj priči pronadjem i prepoznam nju i bar neki deo njenog života. Pokušala sam, u par navrata, da “skrenem” priču na njen život, na njena interesovanja, ali nisam uspela. Uvek je insistirala na drugima i njihovom životu. Njen fokus je konstantno bio na drugima. Jasno je bilo, da je zaboravila na sebe.

Odlučila sam da odem u tolet i tako napravim pauzu, prekid, radi prelaza na drugu priču. Kada sam se vratila, pokušala sam, barem na tren, da je malo podstaknem da razmišlja o sebi. Čudno me je gledala.  Kao da, ona sama, nije ni bila prisutna – tu, pored mene. Kao da me nije razumela to što joj pričam.I nije me razumela. Pokušala sam da razgovor povedem drugim putem.

Želela sam, da SAMA shvati, ili barem da pokuša da shvati, da ako promeni način razmišljanja i percepciju, onda, može da  promeni i svoj život. Pokušala sam da joj objasnim na nekim primerima, da ona ipak ima svoj život i da bi trebala da prihvati sebe baš takvu kakva ona zapravo i jeste.

Naravno, neće joj biti lako da počne drugačije da razmišlja, ali rak, koji živi u njoj, je stalno podseća, da gore od ovog ne može da bude. Shvatila je da mora da se menja, iako ima 60 godina. Ona odlučuje.

Nije bitno kada ćete početi da volite sebe… Bitno je da što pre počnete.                                                                                                                                                          Krećemo. Ja sa mojim pričama, a vi? Koju priču vi pričate? Svoju ili nekoga sa kime živite ili koga volite? Napišite mi nešto o sebi, pa da poradimo tome-kako je to biti svoj i za sebe?

Budite različiti. Budite autentični.Budite svoji i slobodni.                                       Na pravom ste mestu. LEPO JE KADA SMO ZAJEDNO. Idemo dalje.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim ostavite svoj komentar!
Molim Vas unesite svoje ime ovde